Wie ben ik?

Over Jolanda

Ik ben Jolanda Karsten-van der Gracht, getrouwd en moeder van 4 kinderen en woonachtig in Benningbroek.

De passie die ik heb voor kinderen en het gemak om mij met ze te verbinden, maakt het mij mogelijk om ze goed te kunnen helpen. Kinderen zijn geweldig (vandaar dat we er zelf 4 hebben), ik vind ze leuk en probeer altijd het goede in een kind te zien. En er zit heel veel goeds in een kind.

Mijn lijfspreuk

Iemand vertelde mij ooit, in verband met mijn eigen zoon    “er bestaan geen vervelende kinderen, alleen kinderen die wij niet helemaal begrijpen”. Dat is mijn lijfspreuk geworden.

Ik vind het interessant om uit te pluizen waar bepaald gedrag vandaan komt. Hoe dit gedrag ontstaan is, wat we er aan kunnen doen, voordat we oordelen dat een kind vervelend is. Als we hebben ontdekt waar het probleem zit, gaan we hier mee aan de slag. Dan zal het gedrag ook veranderen.

Opleiding en ervaringsdeskundige

Ik heb altijd in de sociale beroepen gewerkt, kapster, zorg en activiteitenbegeleidster. De laatste 14 jaar heb ik als peuterleidster gewerkt binnen een school. Daar heb ik veel kinderen mogen zien opgroeien. Ik heb ook heel veel kinderen gezien die het moeilijk hadden. Dat is wel een van de redenen waarom ik weer naar school ben gegaan en de opleiding tot energetisch kindercoach ben gaan volgen. Naast deze opleiding ben ik ook kindermasseur en ervaringsdeskundige. Onze 4 kinderen hebben mij een hoop ervaring en inzicht opgeleverd. En ik geloof niet dat ik al uitgeleerd ben.

Gelijke behandeling

Verder wil ik mij graag inzetten voor een gelijke behandeling van kinderen en heb ik een hekel aan pesten en oneerlijkheid.

Gezelligheid en gekkigheid

Ik hou enorm van gezelligheid en ben altijd in voor gekkigheid. De behandeling zal daarom zeker niet saai worden.

Ik kijk er naar uit jullie te leren kennen